RSS Feed

Ajutaţi cu nişte lapte pentru ăsta mic!

vezi toate articolele de
12 Jun 2010 la 21:56 31 comentarii 2869 vizualizari.

Suntem în luna copilului şi tot aud poveşti triste cu copii pentru oamenii mari. Că sunt abuzaţi, că sunt singuri, că abandonează şcoala. Sunt oameni vizibili în societate care militează pentru drepturile copiilor. Se investesc bani în campanii pentru a responsabiliza oamenii cetăţii. Nu văd nici un efect.

Nu există dimineaţă în care să nu văd la metrou copii care fac bani. Fie că sunt vânzători ambulanţi sau cerşetori, aceşti copii se perindă pe sub privirile călătorilor, oameni activi social, care în mod sigur au o atingere mai mică sau mai mare cu mesajul campaniilor care susţin drepturile copiilor. De cele mai multe ori, aceşti călători sunt indiferenţi. În cele mai bune cazuri, cumpără un pachet cu şerveţele.

Într-o dimineaţă, stăteam pe bancă aşteptând metroul la Piaţa Gorjului alături de Georgiana şi am întrebat-o dacă nu ar trebui să meargă la şcoală în loc să vândă şerveţele şi brichete la metrou. Mi-a zis că n-o lasă părinţii. Are 13 ani şi i s-a spus că trebuie să vândă. Ştie să socotească. Suficient încât să fie aruncată pe piaţa vânzătorilor ambulanţi. Ar vrea să meargă la şcoală dar… Şi nu a mai continuat. Şi-a dat seama că vorbeşte cu o străină care nu ar trebui să-i afle povestea. Dar pe faţa ei tristă se citea regretul că nu-şi poate continua şcoala. Am stabilit cu ea să-i dau bani de prăjitură de fiecare dată când ne vedem.

Apoi, în altă dimineaţă, un negruţ pişpiriu de nici 10 ani intră în vagon cu un căţel în braţe. Spune cuvios rugăciunea alergând după căţel pe sub scane. Îl prinde în braţe şi încheie ruga cu: Ajutaţi-mă să iau şi eu nişte lapte pentru ăsta mic... Am râs. Nu m-am putut abţine. Nu ştiu dacă el apucase să-şi bea laptele în dimineaţa respectivă, dar cerea ajutorul celor din jur pentru micuţul blănos. Foarte simpatic. Oamenii au fost însă de piatră. Nici măcar ruga unui copil pentru un animăluţ nu i-a impresionat.

După aceste două poveşti, mă întreb: nici o autoritate care ar putea acţiona în cazul acestor copii nu se plimbă cu metroul? Nimeni nu-i vede şi nu face nimic pentru ca aceşti copii să urmeze o viaţă normală pentru vârsta lor. Atunci, ce rost mai au campaniile pentru susţinerea drepturilor copiilor atâta vreme cât aceştia sunt abuzaţi de indiferenţa societăţii?

Vreau campanii active! Vreau ca instituţiile şi ONG-urile să susţină copiii şi nu drepturile teoretice ale acestora. Vreau să văd acţiuni pe teren. Ce bine ar fi să existe cu adevărat o autoritate care să-l ia de mânuţă pe negruţul pişpiriu, să-i dea o cană cu lapte şi să ceară socoteală părinţilor lui pentru actul de cerşetorie.

Dar nu. Se bagă bani în campanii de comunicare, dar nu şi în căni cu lapte pentru copiii predestinaţi la milă, la sărăcie şi la prostie… Nu există un real interes. Cât timp voi vedea copiii cerşind la metrou, zgomotul ONG-urilor şi instituţiilor statului care vizează drepturile copiilor va fi unul de formă.

P.S. Cana de lapte este o metaforă menită să exprime interesul şi grija pe care autorităţile ar trebui să le activeze faţă de copiii cerşetori de la metrou. Chiar nu susţin campania “Laptele şi cornul”.

Urmăreşte-ne pe Facebook şi pe Twitter
 31 comments
 • 1

  [...] Citiţi mai mult pe Pandora’s June 12th, 2010   Tags: campanie, cersetor, copil, drepturile copilului, ONG [...]

 • 2

  Teoria si palavrageala nu costa bani Mihaela..

  Cand spui ONG-uri pentru copii spui de fapt Organizatii de Necontestat a Gargarei…

  pai nu-i mai simplu sa-mi fac un ONG sa dau din gura pe la TV….spunand ca investesc si fac si dreg si cand colo banii sa aiba alte trasee :)

  Mult mai ieftina si mai simplu de gestionat o “campanie de comunicare”..unde putem ascunde sau umfla costurile decat incheierea unui contract cu un tert furnizor de lapte ( nepot sa fie….dar lapte sa-mi aduca ) ONG-urile din ROmania inca nu au ajuns la un stadiu in care sa se lupte pentru scopul in care a fost infiintat Sunt ( din pacate..) inca pusi pe capatuiala….:)

  :) Asta cu ONG imi aduce aminte de campania impotriva cainilor din Bucuresti…cand asociatiile au sarit in sus si invocau cruzimea cu care sunt tratate animalele.. De ce n-au sarit cand au fost descoperite ca deturnau banii pentru hrana din adaposturi spre alte destinatii iar amaratilor de catei le dadeau paine uscata…si apa… :) imi cer iertare …dar cand auzim de ONG-uri…auzim de fapt de niste oameni care au decis sa-si faca un “paravan” dupa care sa=si poata derula diversele afaceri.

  Statul trebuie sa intervina…cu legi ASPRE pentru acei parinti care sunt descoperiti ca fac asa ceva…

  Acei baietei ( pentru ca ati sesizat ca baietii sunt mai mult scosi la ‘mezat’..sau fetite depinde de caz….de Politie trebuiesc adunati de pe strada…mers cu ei la domiciliu si acolo discutat cu parintii… Acelasi Stat a avut grija sa controleze pe cei care isi iau concediu medical…. de ce n-ar face acelasi lucru si pentru aceste familii :)

  Sunt poate familii care au ajuns in acest stadiu datorita saraciei in care sunt “ingropati’ pus si simplu… Oameni care nu mai au cu ce-si platii datoriile la intretinere si atunci sunt nevoiti sa apeleze la astfel de gesturi… In demnitatea si educatia lor de oameni nu sta decat cuvantul MUNCA…..indiferent de ce munca…curatenie…carausie…n-are importanta cat de grea… Important pentru ei este sa aiba ce manca seara cand ajunge acasa si cu ce-si platii acele facturi la intretinere ( apa…gaze..lumina )pentru ca sunt convins ca la ei nu se pune problema de Telefon…sau TV

  Stiu… o sa spuneti ca majoritatea sunt rromi… Nu are nici cea mai mica importanta…sunt tot FAMILII :)

  Mai grav dupa parerea mea este ca de la aceea varsta 13-16 ani sa se apuce de furat…de talharit…de dat in cap pe strada…. Atunci nici Statul…nici ONG-urile…nici Politia nu i-ar mai putea salva….:) a ba da… Le-ar “asigura” o cazare+masa pe “perioada determinata”

 • 3

  Am citit undeva despre cum a rezolvat lumea muzicii clasice (artisti, dirijori, conducatori de filarmonici) problema discriminarii femeilor la auditiile pentru angajarea unor noi artisti in orchestre. Pe scurt, acum 20-30 de ani, auditiile erau facut de dirijorii orchestrelor, exclusiv barbati. Asocierile subconstiente (sau prejudecatile daca vreti) le afecta considerabil perceptia asupra prestatiei muzicale a femeilor, astfel incat proportia de femei in orchestre era undeva la 5%. Ce-au facut sa rezolve problema: nu au infiintat ONG-uri care sa duca campanii costisitoare care sa promoveze egalitatea de sanse ci … au trecut la auditii “oarbe” (comisia de evaluare nu vedea candidatii si nu stia absolut nimic despre ei). 25 de ani mai tarziu proportia de femei in orchestrele simfonice este de 50%. Asadar, da! Ne trebuie actiuni concrete, nu campanii si discursuri.

 • 4

  @ Daniel Raduta

  Foarte bun exemplul. La noi cred ca trebuie sa miscam lumea cu parul… Orbi sunt oricum.

 • 5

  @ Mihaela Pana,

  “Dar nu. Se bagă bani în campanii de comunicare, dar nu şi în căni cu lapte pentru copiii predestinaţi la milă, la sărăcie şi la prostie… Nu există un real interes. Cât timp voi vedea copiii cerşind la metrou, zgomotul ONG-urilor şi instituţiilor statului care vizează drepturile copiilor va fi unul de formă.”

  Ce usor vorbiti Domnisoara si ce urat va ambalati ! Am putea purta o discutie serioasa? Doar nu credeti ca pe un blog se pot ataca probleme adanci si cu reflexe multiple in domenii variate, sau ca se pot gasi solutii minune, la minut ! Si totusi,… Cele mai performante societati secrete de stoarecere de bani de la populatii europene, au fost si sunt tiganii romani care au realizat scoli de educare si de performanta in manipulare, cu scoli de actorie, de manevre tactice si bazate pe retele financiar-manageriale cu rezultate maxime de profit = mii, zeci de mii, sute de mii de euro pe cartiere, pe sezon, pe zona geografica (tara). Scoli inalte, un absolvent autentic de MBA in domeniul cersetoriei superperformante. Si nu sunt decat niste tigani fara scoli de stat, doar cu talent, daruire si pasiune maxima cuplata cu dorinta de a fi castigator (in bani si faima, masini, femei, aur, chefuri, desfrau la liber = “fac ce vreau cu banii mei si cu copiii mei”). Nu sunt un declarat xenofob, dar mare mi-a fost mirarea sa aflu la Radio Romania Cultural din gura unui muzician romano-evreu, ca: “lumea va apartine in final minoritatilor”, punct. Revin la Dumneavoastra Domnisoara. Un tiganus cu muci pe obraz, lacramos, alearga pe sub bancile din metroul bucurestean un catelus simpatic cu blana alba, dar murdara spre gri de la mainile nespalate ale copilasului nevinovat. Lumea de fata este insensibila, Dumneavoastra zambiti amar si visati la cani cu lapte (o replica la laptele si cornul lui Nastase, un Mare Demagog al Romaniei)…ce lume cruda, ONG-uri fara suflet, autoritati insensibile (probabil ca vi-l imaginati pe Basescu tinandu-se de mana cu Elena Udrea si Boc mai in spate, carand cani cu lapte pentru puii de tigani care duc in brate cate un catelus si cer: - Laaapte, laaapte !! Si Basescu le rade (trage) cate un pumn in plina figura…Udrea si Boc rad zgomotos, lumea aplauda, copiii plang, presa se imparte in 2 – trucaj vs realitate.

  Putem continua… Sa ne intoarcem totusi la 13-15 iunie 1990.

 • 6

  @Arcadied: copiii sunt copii indiferent de etnie sau minoranta si nu ONG.urile tre sa faca legea care cu adevarat sa-i protejeze chiar si de parintii tigani, care-i trimit sau scolesc sa devina cersetori…stiti dvs ca spaga ia un primar sa angajeze un asistent social la protectia copilului, uneori se ridica la frumoasa suma de cel putin 3000 euro, iar acel asistent poate are excelenta preocupare sa faca o cafe buna la prima ora… indiferenta criminala fata de copii ar trebui sa ne preocupe dincolo de demagogie si intrebari retorice, precum ni le punem cu totii, ar cam trebui inlocuite cu atitudine civica…

 • 7

  Stimata domnisoara, marele program “laptele si cornul”, mai nou “+mar” este o mare porcarie! Li se distribuie copiilor lapte stricat si cornuri mucegaite, care ajung, invariabil pe peretii scolilor, deoarece copiii au la ei bani sa-si cumpere croissante gustoase, banane si Danonino! Iar copiii care chiar ar avea nevoie de aceste alimente, chiar mucegaite, nesarate si pirpirii, nu primesc nimic! Asociatiile de pedofili (iubitori de copii) nu fac nimic pentru amaratii astia, aceste asociatii sunt capabile doar sa lanseze programe sforaitoare pe hartie cu care sa acceseze bani din bugetul statului sau europeni, bani care dispar in achizitii dubioase, fara nici o legatura cu copiii nevoiasi! Am avut experienta cand am apelat la fundatii precum Dinu Patriciu, Vodafone, Orange, Salvati copiii, etc, unde am cerut sprijin pentru un copil sarman si abuzat, dar superdotat! N-am reusit nimic, am fost tratat cu zambete ironice si declaratii incurajatoare, dar nimic, iar copilul a disparut intr-un iad pe care n-as dori sa fiti vreodata capabila sa-l imaginati!

 • 8

  @ Un profesor

  Cana cu lapte era o metafora. Va inteleg perfect. Perseverati in civism, poate gasiti si oameni buni.

 • 9

  @Mihaela Pana: “…cerea ajutorul celor din jur pentru micuţul blănos. Foarte simpatic. Oamenii au fost însă de piatră. Nici măcar ruga unui copil pentru un animăluţ nu i-a impresionat.” Ce suflet ales aveti , d-ra Mihaela Pana …. Este un fapt notoriu ca aceasta este deja o industrie. O industrie bazata pe specularea sentimentelor oamenilor de bun simt ….Nu am nimic cu jundadelul pe care il idealizati atat de …Boliwoodian , ca sa zic asa ….El a fost “educat” de parintii lui si isi va “educa ” proprii copii in acest spirit : pe ei , ca “merge” ! Nu cred ca este un secret fatul ca – de fiecare data – atunci cand dam ceva concret si “la obiect” acestor sarlatani – mancare sau chiar lapte, poftim – acestia arunca cu dispret cele oferite , scopul lor nefiind de fapt decat colectarea de bani …Noi suntem deja simbioti cu aceasta specie – tiganii – de peste o suta de ani, si i-am asimilat , impreuna cu toate apucaturile urate si modul lor de a se comporta si exprima , care au dus la disperare si isterie – bine-mi pare ! – societati civilizate europene ….PS nu sunt rasist , sunt doar civilizat , si vreau sa raman asa . Si…apropos,am 4 catei , care-mi mananca urechile , dar nu cersesc pentru ei , iar daca asi face-o ( si asi face-o !) , le-asi da tot ce asi primi pentru ei .

  alt Gramofon cu Microfon
  2010-06-13 04:17:38 | Raporteaza
 • 10

  “Filantropica”, ceva?

 • 11

  @ Gramofon cu Microfon

  Exersam o ironie. Dacă observi pe final vorbesc despre “socoteală părinţilor lui pentru actul de cerşetorie”.

 • 12

  Am citit cu atentie (asa fac de obicei, inainte de a comenta ceva ), dar ceea ce ati spus se pierde in stufarisul articolului ….De fapt, ideea ar fi alta : Nu incurajati cersetoria ! Mila este pentru cei care intr-adevar sufera si se chinuie …Nu pentru “meseriasi”.

  alt Gramofon cu Microfon
  2010-06-13 12:28:57 | Raporteaza
 • 13

  Ati avut contact real cu copilasi sarmani ?V-ati uitat in ochii unui copil care isi mananca jumatate din cornul de la scoala , ca cealalta jumatate sa o duca acasa fratelui mai mic? Stiti cum se ocupa posturile de asistent social , psiholog in sistemul de stat sau ONG? Va spun eu : cu pile si spaga. Sa-mi spuna si mie cineva unde este un concurs real pe astfel de posturi .

 • 14

  @aaa: doamna / domnu aaa ..incurajati cersetoria ? Sunteti de acord cu asta ? Lasati ochisorii de copii sarmani , la fel se uita si copii nostri , au aceeiasi “ochisori”…Deci : incurajati cersetoria ? Sunteti de acord ca la 2- 3 noaptea , copii de 9-10 ani, chiar mai mici ( fetite sau baieti , tigani, bineinteles ) sa umble pe strazi si sa “agate” persoane mature aflate in trecere ? Cu scopul evident de a le santaja – parintii fiind la panda , aproape ? Nu mai scrieti prostii , habar nu aveti ce amploare a luat industria asta ….Parca sunteti beti , nu stiti pe ce lume traiti ….

  alt Gramofon cu Microfon
  2010-06-13 14:21:46 | Raporteaza
 • 15

  Mihaela , indiferent de unde ai luat poza aia cu fetita care cerseste , nu cred ca aveai dreptul moral de a-ti sublinia articolul cu ea . Poate mai tarziu creste mare si va vedea aceste poze . Poate va fi directoare de firma sau altceva -onorabil , exclud pornografia – si nu cred ca i-ar pica bine..Tie cum ti-ar pica ? Ia gandeste un pic ( apropos de a pica ) …

  alt Gramofon cu Microfon
  2010-06-13 17:11:59 | Raporteaza
 • 16

  eu am scris acum vreun la protectia copilului in legatura cu un copil pe care il vedeam in unele seri tarat de taica-su prin metrou la cersit. mi s-a raspuns ca nu e de competenta lor sa intervina in situatiile astea sau nu mai tin minte ce mi-au scris, ca era un email alambicat cu trimiteri la niste legi si plin de cuvinte pompoase cum ar fi ca trag speranta ca demersurile mele vor fi solutionate pentru ca interesul copilului sa primeze. si ca vor vor solicita directiei generale de asistenta sociala sect 3 sa verifice. adevarul e ca nu l-am mai vazut niciodata pe copilul ala (poate e naiv sa cred ca e altceva decat o coincidenta…) si uneori ma gandesc ca daca a ajuns in vreun orfelinat, cum aud ca sunt astea din romania, mai bine ramanea cu taica-su si cersea in metrou

 • 17

  @ Gramofon cu Microfon

  Şi pe mine mă doare imaginea aia. Şi o las să-i atingă poate şi pe alţii care ar putea mişca lucrurile.

  P.S. Nu mi-e clar apropoul la a pica.

 • 18

  Ce înseamnă Chiar nu susţin campania “Laptele şi cornul” !?

  Nu mai e nicio campanie ! Este un fapt. Şi este o acţiune despre care e de discutat.

  Ştiu sate în care copiii se duc la şcoală doar pentru această mică porţie de mâncare.

  Ştiu şcoli în Bucureşti de la care femeile de serviciu pleacă cu câte douăzeci de kile de cornuri şi brânză topită acasă.

  Este o acţiune a cărei desfăşurare mă face pe mine să-i urăsc pe actualii profesori.

  În mod oficial, guvernamental nu se poate dispune ca la unele şcoli, unde copiii sunt preponderent bogaţi să nu se dea cornul şi laptele, iar la alte şcoli să se dea.

  Dar profesorii ar putea face acest lucru.

  La o şcoală dintr-un oraş din Gorj unde copiii sunt cât de cât înstăriţi, la începutul anului, la prima şedinţă cu părinţii s-a stabilit ca raţiile de aici să fie direcţionate la o şcoală dintr-un sat.

  De ce nu se generalizează metoda aceasta !? Deoarece pe profesori nu-i interesează. Meditaţiile şi cadourile cu tot felul de ocazii să meargă.

  Şi să voteze PDL-ul şi PSD-ul ca la alegerile din 2008 când le-au promis încă 30% la salariu. Şi ce mă bucur că le-a dat-o în mână !

 • 19

  @Mihaela Pana 17 : adica sa-ti pice fisa , nu mai fiti asa crispate , fetele …..cam incordate , si nu e bine ….

  alt Gramofon cu Microfon
  2010-06-13 21:07:36 | Raporteaza
 • 20

  simt ca e nevoie de explicatii detaliate: sa-ti pice fisa este o vorba de duh , din perioada comunista ,, cand telefoanele publice aveau prostul obicei de a face legatura ( conectarea , pe timp real ) la cateva secunde ( bune ) dupa ce introduceai moneda ( era pe vremea cand telefoanele publice “mergeau” cu 25 de bani…Atunci, se auzea un zgomot specific, al caderii monedei in cutia receptoare- un fel de “zdrang !” si pe urma aveai legatura cu numkarul apelat ..Acum Ti-a cazut fisa ?

  alt Gramofon cu Microfon
  2010-06-13 21:17:26 | Raporteaza
 • 21

  Gluma se referea la intarzierea cu care cadea fisa , adica : “bai ce greu iti cade fisa ! ” E necesar sa revin cu explicatii ? Pot sa adaug si desene, numai sa imi spui cum sa fac …

  alt Gramofon cu Microfon
  2010-06-13 21:21:25 | Raporteaza
 • 22

  @ Gramofon cu Microfon

  :) ) Oh, Doamne! E ok, las-o asa! :) )

 • 23

  @Gramofon cu Microfon: eu vorbeam strict despre programul “cornul si laptele”. Eu am de-aface cu copilasi sarmani. NU incurajez cersetoria si sunt revoltata ca traim int-un sistem unde cei care sunt platiti sa fac ceva …. au ocupat posturile cu spaga si pile , iar acum nu-i mai intereseaza. Ar fi bine daca ati fi un pic mai politicos , fara sa atacati persoane . V-ati pus problema ca aveti ceva la cap ca vesnic sunteti impotriva , fara sa puteti exprima un punct de vedere diferit .

 • 24

  @Mihaela Pana 22:(un numar frumos si promitator ) :-D ))))))))))) youtube.com/wat../

  alt Gramofon cu Microfon
  2010-06-13 23:20:12 | Raporteaza
 • 25

  @aaa23: doamna ( sper c-am nimerit ) , am crescut copiii sora-mii de cand aveau 5 luni …casa plina de patuturi ( sufrageria era ca o cresa ) , scutece peste tot , chilotei plini de cacat si alte alea ….Am muncit numai pentru ei ani la rand , aveau tot ce puteau avea puii de milionari, mancarea cea mai buna, jucarii electronice, au fost primii din Romania care au vazut “Neverendingstory” ” Moon walker ” si alte sute de SF-uri ///Am 40 de casete VHS cu prima gradinita ,grupa mica, mijlocie, mare , zeci de Craciunuri , bazine de innot , primul premiu intai , la scoala, premiul doi etc …Acum au 22 de ani si au filme pe youtube, la K1, profesionisti …Nu i-am invatat asta , nu-mi place ce fac, dar asta e viata lor , au prietene si sunt ca si casatoriti ///Eu am iesit din joc ….Deci , va rog,nu-mi dati lectii despre cum se cresc copiii….

  alt Gramofon cu Microfon
  2010-06-13 23:41:26 | Raporteaza
 • 26

  Necazul omului inteligent, Mihaela P, este ca, la el, ceea ce vad ochii sau/si aud urechile el trece prin creier si apoi reflecteaza. Reflecteaza adanc intorcand problema pe toate fetele. Creier si reflectare – o fosta lucrare de succes. Sunt convins ca tu reflectezi, daca asculti o melodie, daca esti la masa de lucru sau daca speli o carpa de cacat. Majoritatea covarsitoare a oamenilor, insa, se opresc cu judecata doar la suprafata carpei pe care o spala de cacat. Nu-i baga in seama, tu continua sa reflectezi. CAINII LATRA, URSUL MERGE !!!

 • 27

  pentru Gramofon…si cu Microfon :) Ai avut o educatie… Ai stiut ca trebuie sa te tii de cursurile unei facultati sa poti urca pe nenorocita aia de scara profesionala…

  Avand toate astea aveai si resursle necesare pentru cresterea acelor copilasi.. Ca o paranteza daca-mi permiti… Stiu ca nu te incalzeste cu nimic…..FELICITARI pentru daruirea cu care te-ai ocupat de cei mici…si pentru grija care le-ai acordat-o :) ( FARA NICIO URMA DE IRONIE AM SPUS_O) Iar ei ti-au multumit pe masura :)

  Revenind la articol.. Cati dintre noi…cei care scriem aici…am facut ceva… Le-am dat o hainuta pe timp de iarna..le-am dat un pachetel cu cateceva…o carte colorata… un set de carioci… :) ( bani nu le dam … pentru ca intra pe mana parintilor ) daca vedem ca statul e cum e….de ce n-am face NOI lucrul asta :) O sa spuneti E CRIZA…. hai maaa…. De ce nu m-as “priva” de mersul la piscina in weekendul asta..si cu banii ” economisiti” sa cumpar ceva acelor copilasi care locuiesc pe langa noi Nu trebuie sa-i cauti la semafor……ca-i avem fiecare in cartierul in care locuim :)

  Si celor de la semafor…. Cu ce incercam sa-i ajutam… cu ceva timp in urma s-a suparat pe mine cand i-am spus sa-i cumpere toate florile… Incercati vreodata sa faceti lucrul asta…sa vedeti cata bucurie aduceti in sufletul lui de copil…:)

 • 28

  Indiferent de”indiferenţa societăţii…un negruţ de mânuţă, negruţ pişpiriu…!”Dacă m-aş naşte încă o dată aş fi…”The Renegate”cu ochi la spate…neiertător !

 • 29

  If I like to gain a heaving,just because I have time hanging I have guts to do somethings,I cannot hold in my feelings I have in my inmost being,the truth goes into hiding Many people make a show,but they make a pretty mess Do they live under shadow,do they make a good progress ? Or…they leave us…just speechless ?

 • 30

  @Seva Tudose: Multi regretam ca nu ne-am nascut ca un Renegat… dar ne putem transforma pe parcursul vietii….

 • 31

  Va dau o porunca noua: sa va iubiti unii pe altii; cum v-am iubit Eu, asa sa va iubiti si voi unii pe altii. Prin aceasta vor cunoaste toti ca sunteti ucenicii Mei, daca veti avea dragoste unii pentru altii.” Dacă iubiţi pe cei ce vă iubesc, ce răsplată vi se cuvine? Şi păcătoşii iubesc pe cei ce -i iubesc pe ei. 33 Dacă faceţi bine celor ce vă fac bine, ce răsplată vi se cuvine? Şi păcătoşii fac aşa. 34 Şi dacă daţi cu împrumut acelora dela cari nădăjduiţi să luaţi înapoi, ce răsplată vi se cuvine? Şi păcătoşii dau cu împrumut păcătoşilor, ca să ia înapoi întocmai. 35 Voi însă, iubiţi pe vrăjmaşii voştri, faceţi bine şi daţi cu împrumut, fără să nădăjduiţi ceva în schimb. Şi răsplata voastră va fi mare, şi veţi fi fiii Celui Prea Înalt; căci El este bun şi cu cei nemulţămitori şi cu cei răi. 36 Fiţi dar milostivi, cum şi Tatăl vostru este milostiv

  alt Soldatul Lui Hristos
  2012-03-01 17:53:07 | Raporteaza

Comentează

Pentru a aparea comentariul dvs direct pe site, trebuie sa va inregistrati, sau sa va logati daca aveti deja un cont.
Comentariile anonime vor intra in moderare


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari urmareste-i pagina de Twitter urmareste-i pagina de Facebook LinkedIn
O femeie tînără care se construieşte descoperind lumea din jurul ei. Paranormal de intuitivă, pacifistă pînă cînd este călcată pe degete, curioasă ca o pisică pe marginea acoperişului. Restul descoperim împreună.
» citeste biografia

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Ce fac prietenii tăi pe Pandoras

Ultimele comentarii

2012 2013 alegeri alex mazilu articol Artă bani barbati blog București campanie carte carti Chisinau cinema copii copil copilarie critica dragoste educatie familie Fashion femei femeie fericire film filme fotografie Franta frumusete imaginaţie inspirat instantanee interviu iubire Job lansare libertate literatura mare Mirela Retegan Moldova munca muzică oameni o fraza online o poza parinti parlament pasiune Paste Pdl plagiat politică post poveste poze psd publicitate razboi reclama revista români România sanatate scandal soare spectacol spot suflet timp top TV umor vara Very Happy Victor Ponta violenta

© 2010 - 2013 pandoras.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!