RSS Feed

Schimbarea la faţă Nefis

vezi toate articolele de
31 Jan 2013 la 19:54 20 comentarii 1141 vizualizari.

De curând am primit o poză de la un nou „informator”. Poza nu conţine nimic şocant sau impresionant. Atât doar că mi-a stârnit curiozitatea.

După ce am spart gura târgului cu articolul despre asemănările uluitoare între biscuiţii „Tuc” şi „Briz”, descopăr un nou produs marca „Nefis”. La fel de „Briz”, la fel de „Nefis”, la fel de „Crackers” şi la fel de „Classic”… Atâta doar că are ambalaj roşu!


Să-i fi „atins” eu, cu articolul meu, într-atât de mult pe cei de la „Nefis” încât i-a mustrat conştiinţa şi i-am inspirat să creeze ceva absolut nou? Nu prea cred.

Un lucru sigur pot să zic: dacă lansau mai întâi acest produs – „roşu”, iar apoi pe cel „galben”, nu se mai „anina” nimeni de ei o mie de ani. Dar poate asta şi le-a fost „strategia”? Bad PR is good PR… :) Sau nu? Voi ce părere aveţi?

Urmăreşte-ne pe Facebook şi pe Twitter
 20 comments
 • 1

  Very Happy, de la articolul asta micut eu mi-am dat seama ca esti foarte desteapta. Hai sa vad daca si Cosa isi da seama de ce, cu ecuatiile lui.

 • 2

  Sper că nu e doar sarcasm la mijloc :D Merci

 • 3

  :roll: oare chiar se gândește cineva la astfel de lucruri?

 • 4

  @Daria, that’s my job, deci da! Eu mă gândesc ;)

 • 5

  mă gândeam la consumatori. câți stau să analizeze ambalajele? nici cei care observă astfel de detalii nu cred că acordă vreo importanță. dacă sunt mulțumiți de calitatea produsului mai cumpără, dacă nu, nu.

 • 6

  Daria, tu cumperi produsul pentru ca recunosti ambalajul?

 • 7

  zambilica, toată ziua a trebuit să ascult pe cineva povestind cum este în iad și cum nu o să mai scape de acolo. am nervii întinși la maxim. nu mă enerva și tu

 • 8

  @Daria, nimeni nu va rata iadul. Dacă ai avut credință în D-zeu în timpul vieții. Atunci probalil că vei scăpa din iad. Dar nu te amăgi prea mult cu ideea de scăpare. Vom avea o veșnicie la dispoziție să rezistăm ispitelor care vor încerca să ne facă să ne pierdem credința. Raiul ți-l poți face și singură dar cu ajutorul lui D-zeu. Deoarece în definitiv Raiul înseamnă o unitatea de credință în D-zeu iar restul este doar ispită.

 • 9

  @Daria, ai dreptate. Aşa ar trebui să fie, însă există multă lume care cumpără “cu ochii”… Au văzut un spot la TV, sau un ambalaj la cineva, sau a mincat undeva în străinătate şi “i se pare” că a dat norcul peste ei şi a venit “produsul” în ţara sa de baştină :)

  Deci da, să faci ambalaj asemănător cu cel al concurenţilor e nedrept faţă de consumatori, dar e strategic :) Îţi vinzi biscuiţii de 2 bani, fără investiţie şi promovare doar băgând un ambalaj ca la Tuc care are campanii grandioase şi la TV, şi pe Internet şi în print… În acelaşi context poţi include toate fake-urile din lume, la articole gen “Luis Vuitton”, “Adidas”, “D&G” etc. Practic se folosesc de imaginea unui brand celebru pentru a vinde produse de proastă calitate. Asta înseamnă să faci business pe spinarea altcuiva. Cam ca musca la arat :D

 • 10

  @veryhappy, nu așa fac toate pipițele și garsoni când își „lucrează” formele. Se folosesc de un convenient de imagine ca să-și vândă propria imagine. Astfel cine fabrică falsi idoli are șansa să prostească cât mai multă lume.

 • 11

  La drept vorbind v-ați făcut-o cu mâna voastră atunci când v-ați stabilit modele de imagine. Acestea ca orice standard de imagine pot fi exploatate în sens negativ sau pozitiv. Fie că-ți place chiciul sau nu, totul nu este decât expresia de a evada din nonconvențional.

  alt moft lu' arici
  2013-02-02 13:56:37 | Raporteaza
 • 12

  Imagine și conținutul chiar nu contează. Importantă este doar nevoie continuă de schimbare. Este singura formă de auto-sclavie.

  alt moft lu' arici
  2013-02-02 14:07:17 | Raporteaza
 • 13

  @mofturici, nu e chiar acelaşi lucru. Defapt, nu mă încadrez printre “pipițe și garsoni” aşa că mi-e greu să mă dau cu părerea vis-a-vis de dumnealor. Eu mă întind cu părerea doar cât mi-e plapuma de design :D Altfel spus, analizez cazul din articol doar din punct de vedere al designului, al plagiatului, al similitudinilor. Atât. În partea morală nu mă bag ;)

 • 14

  @veryhappy, orice tufiș un fel de bonsai dar la scară mai mare.

  alt moft lu' arici
  2013-02-02 17:04:55 | Raporteaza
 • 15

  Disciplina și indisciplina sunt unul și același lucru. Nu contează modalitatea în care te exprimi, important este ca manifestarea ta să capete un înțeles.

  alt moft lu' arici
  2013-02-02 17:18:07 | Raporteaza
 • 16

  Daria, iubita, pentru că ești atât de a dracu te-a pedepsit Doamne Doamne cu mine :evil:

 • 17

  Update: Din surse neoficiale am aflat că „Tuc” este în proces de judecată cu „Nefis”, anume din cauza acelor ambalaje (galbene) identice ;)

  Mi-ar place să cred că am servit drept imbold, însă procesul a demarat cu mult înainte de a scrie eu primul articol pe acest subiect. Oricum, it feels nice! Să se facă dreptate, deci! :)

 • 18

  Mi s-a stricat căcăstoarea. Dimineață stropea din tavan ca un gheizer.

  alt moft lu' arici
  2013-02-04 11:28:12 | Raporteaza
 • 19

  Bineînțeles că m-am schimbat și la față.

  alt moft lu' arici
  2013-02-04 11:31:21 | Raporteaza
 • 20

  @moft lu’ arici, ce bine că zilele de luni încep la fiecare diferit :)

Comentează

Pentru a aparea comentariul dvs direct pe site, trebuie sa va inregistrati, sau sa va logati daca aveti deja un cont.
Comentariile anonime vor intra in moderare


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari pagina personala
Blog cu abordare pozitivă, specializat în Arte şi Design
» citeste biografia

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Ce fac prietenii tăi pe Pandoras

Ultimele comentarii

2012 2013 alegeri alex mazilu articol Artă bani barbati blog București campanie carte carti Chisinau cinema copii copil copilarie critica dragoste educatie familie Fashion femei femeie fericire film filme fotografie Franta frumusete imaginaţie inspirat instantanee interviu iubire Job lansare libertate literatura mare Mirela Retegan Moldova munca muzică oameni o fraza online o poza parinti parlament pasiune Paste Pdl plagiat politică post poveste poze psd publicitate razboi reclama revista români România sanatate scandal soare spectacol spot suflet timp top TV umor vara Very Happy Victor Ponta violenta

© 2010 - 2013 pandoras.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!