RSS Feed

Am să comand fericire pentru tine

vezi toate articolele de
21 Nov 2010 la 12:31 26 comentarii 1519 vizualizari.

Duminici la rând vorbeam despre fericire. Obişnuiam să prelungim  ritualul unei cafele bune pe o terasă, comentând şi analizând trecătorii. Într-o zi am ajuns şi la cupluri. Cu inele şi fără. Zărisem de la masa noastră mulţi posomorâţi împingând resemnat cărucioare, soţiile lângă ei, dar totuşi atât de absente, probabil pierdute printre ideile de reţete de week-end. În loc să transmită mulţumirea specifică unei familii împlinite, aveau aerul lui „nu-mai-ştim-de noi”. Păcat, mai ales că majoritatea erau  în floarea vârstei. Şi uite aşa, am ajuns să dezbatem despre cei tineri căsătoriţi, unii şi cu copii, care îşi poartă cu graţie nefericirile. Şi nici măcar nu eram „Marţi după Crăciun”. Vorbeam despre colegi de birou, prieteni, cunoscuţi, prieteni ai cunoscuţilor, deja nu le mai ştiu numărul, despre cum aceştia, deşi de puţin timp cu jurămintele la purtător, se simt amorţiţi de rutină, se plâng că ar avea nevoie de resuscitare afectivă, că îi încearcă întrebări puternice de genul „Cine m-a adus aici când eram atât de bine acolo?”.

Ei, la dilema asta, nici noi, după  ce am gustat diverse ipoteze şi am băut destule cafele, nu am găsit răspunsul. Se poate ca problema să fi apărut dinainte de momentul decisiv  cu naşi, public, orchestră şi mâncare, dar să nu fi dat atenţie niciunul dintre cei doi complici la un posibil viitor perfect împreună. De ce? Din dorinţa stupidă de a intra în oficialitate, din goana după falsa stabilitate, unele dintre ele de frica de a nu atinge 30 de ani fără copil şi soţ, unii dintre ei din laşitatea de a mai da înapoi, din confortul de a nu-şi analiza îndoielile şi de a se întreba „Ce se petrece cu viaţa mea?”

Da, sună telenovelistic şi cu accente bombastic lacrimogene, dar e real. Am persoane în jurul meu care se antrenează  să facă pasul decisiv în condiţiile în care pe locul unde se pregătesc să ridice casa de piatră se întâmplă dese alunecări de teren. Diferenţe de principii şi valori, când, de fapt, o viziune cât de cât comună în ceea ce priveşte viaţa ar trebui să fie temelia anilor ce vor să vie şi să fie.  El care vrea una, ea care ar vrea un altul. Dumnealui, care complexat fiind de alte lucruri, îi atrage ei atenţia că mănâncă prea mult, că nu e ambiţioasă şi îi mai şi reproşează că  se agită să aranjeze nunta când mai e aproape un an. Dumneaei, care se gândeşte că mai sunt atâţia de calitate care ar putea umple cantitatea de singurătate din ea, dar din obişnuinţă şi din teama că se poate înşela, rămâne la acelaşi, chiar dacă nu prind aceeaşi frecvenţă spirituală, chiar dacă nu este în posesia împăcării sufleteşti că a ales corect. Aşadar, chiar dacă şi cu parcă  fac eforturi să rămână  în aceeaşi barcă şi la un moment dat riscă naufragiul.  Şi toate astea pentru ce? Pentru că din bătrâni se povesteşte că aşa e bine?

Duminici la rând  continuăm să vorbim despre fericire. Am trecut de la relaţii capcană, care pot induce în eroare, la amănunte din trările zilnice. Şi cred că aici o să zăbovim.

Urmăreşte-ne pe Facebook şi pe Twitter
 26 comments
 • 1

  Ca să ne înţelegem de la început: Eu nu sunt pentru !

  Dar, cred că nici altfel nu le e mult mai bine.

  Mă refeream la femei bineînţeles !

  Pe de altă parte, stăteam şi eu într-una din zilele trecute la o terasă de pe Şelari, sau cum îi zice străzii aceleia ce pleacă din Lipscani. Mă uitam şi eu pe stradă să văd lumea.

  Numai gagici naşpa ! Băi, toate strâmbe, scunde, ofilite. Nu ştiu ce naiba se întâmplă cu lumea asta !

  La tine la articol, noi cititorii o să comentăm între noi, ce ne vine la gură. Poate o să jucăm şi X şi 0. Suntem obişnuiţi ca tu să nu susţii dialoguri cu cititorii. Măcar trimite-ne nişte poze cu tine, ce zici ?!

 • 2

  E de la televizor sau calculator…persoanele astea cu capsa pusă trăiesc prea mult în virtual aşa încît realitatea devine pentru ei un coşmar. Cred şi eu ! Obişnuite sa obţină totul atît de uşor…la un clik.

 • 3

  Lili,

  Am eu capsa pusă dar e fără cartuş la ea. Mă rog, mai am şi ceva cartuşe, dar trebuie să am grijă de ele.

  La un click ?!

 • 4

  Asa este. Majoritatea persoanelor casatorite sunt nefericite. Pur si simplu, ai noroc sau nu in alegerea pe care o faci. E loterie curata !

 • 5

  cu mine o să rămîi fără muniţie :) …parcă ziceai azi de dimineaţă la prima oră că postezi devreme că peste zi eşti ocupat. Dar prietenii ştiu de ce ;) …te-ai răzgîndit.

 • 6

  Peste zi, … s-a dus. Acum suntem peste seară.

  Şi, ce să spun, … da, aş vrea să mi se termine cartuşele cu tine !

 • 7

  @Cosa Nostra: #6

  Cred şi eu !

  …Şi-mi cunoşti doar vocea, pe cînd eu nu te cunosc DELOC(!) decît virtual. Nu-i cinstit ! :(

 • 8

  Lili,vezi cum eşti ?! Tu îmi cunoşti şi vocea, şi nepoata, ai şi poze cu mine !

  Cine cunoaşte mai bine pe cine ?! Ia re-evaluează situaţia !

 • 9

  @Cosa Nostra: #8

  Bine, hai s-o lăsăm încurcată.Dacă vrei cu tot dinadinsul să fi acela din poze atunci cred c-o să-ţi ruginească muniţia :(

 • 10

  Lili,

  Muniţia mea se potriveşte la muuuulte ţinte. Şi ţinte sunt, mânca-te-ar nenea, cu grămada !

  Nu eşti tu singura. Da, eşti superioară şi greu de atins, dar mă mulţumesc şi cu cele mai uşoare !

 • 11

  Ei, hai!…nu fi supărat. În mediul ăsta pot să cred orice, nu?…şi că eşti un brunet inteligent poate cu ochelari, şepcuţă pe cap etc…lasă-mi măcar această consolare şi nu-mi mai trînti uşa în nas :( vroiam să spun cruda realitate…în nas. Lasă-mă să visez. Scri atît de bine….

 • 12

  Petruţ,

  Dacă tot vorbeaţi de fericire, poate aţi ajuns şi la o concluzie.

  Dacă da, poate îmi explici şi mie prin ce se manifestă !

  Dar, după cât te ştiu, n-o să-mi explici !

 • 13

  hopaaaaa! interesant p-aicişa… fericire, alea, alea…

 • 14

  Nu esti casatorita si nu ai nici copii asa incat te comporti precum vulpea ce priveste la strugurii amplasati cam sus. Tu si cu prietenii tai filozofi ati incercat vreodata sa comentati bucuria unei mame atunci cand isi vede copilul razand? Ori fericirea unui tata cand isi vede prima data fiul lovind o minge de fotbal? Desigur este mai simplu sa comentezi momentele nefericite pentru ca in egoismul vostru va este greu sa acceptati ca sunt si oameni fericiti pe acest pamant care au lucruri mai bune de facut pe lumea asta decat sa barfeasca la o cafea. Spor la barfe rautacioase!

 • 15

  Si uite asa, comentand nefericirea celor casatoriti, ti-ai trait micul tau moment de fericire. Patetic! De ce oare am crezut intotdeauna ca jurnalistii sunt persoane inteligente?

 • 16

  @cristi:

  La fel de adevarat este ca si majoritatea persoanelor necasatorite sant nefericite!

  Concluzia: fericirea este o stare greu de atins, si cand se nimereste tine doar pret de o secunda!

 • 17

  @Tudor: Citind atent textul, as zice ca fata nu i-a bagat pe toti in aceeasi oala (de nefericiti). In plus, nu e vorba despre parinti, ci despre cuplu. Ca esti un parinte care se bucura de copilul lui, in regula, dar cu partenerul tau cum ramane? Mai mult decat atat, as putea spune ca nu e doar o constatare din exterior. Aud tot mai des in jurul meu oameni casatoriti care se autodefinesc nemultumiti de viata pe care o au si care de cele mai multe ori si-ar dori sa nu fie in parteneriatul in care sunt. Pesemne ca tot mai des strugurii chiar sunt acrii. :-) Da, fericirea e o chestiune de perceptie si cred ca toti ne dorim si facem aproape totul (sau totul) sa o simtim. Imi pare ca ceea ce vede Diana Petrut e tocmai faptul ca in multe cupluri ori nu se face totul pentru a fi simti fericirea, fie s-a facut, nu s-a ajuns la asta si totusi se alege ramanerea intr-o astfel de situatie (cu alte cuvinte ne complacem si evetual ne lamentam).

  Toate cele bune!

 • 18

  acri

 • 19

  @Mihaela: in debutul articolului se face referire la cei care imping “resemnati” carucioare. Fara suparare, mie imi pare ca Diana Petrut face o analiza mai mult decat superficiala a vietii de cuplu (cu si fara copii) iar concluziile insirate in articolul de mai sus imi aduc aminte de comentariile sotiei mele dupa ce am dus-o prima data la un meci de fotbal. Comentariul plin de naivitate al unei persoane care nu s-a implicat emotional, care nu avea habar despre ce vorbeste si care nic macar nu mai tinea minte care era echipa care tocmai castigase. Revenind la “meciul” nostru, as avea o intrebare: oare Diana Petrut a observat ca a fluierat albitrul fault?

 • 20

  Dragă Tudor, şi uite aşa, mă bucur că până la urmă ai găsit articolul meu mişcător, emoţionant, duios:).

 • 21

  Dragă Cosa Nostra, lasă-mă să-ţi explic! Fericirea se manifestă prin toţi porii:))

 • 22

  Cosa Nostra, ca să ne înţelegem de la început: am comandat un pictorial pentru tine:)).

 • 23

  Am ieşti din spam ?

 • 24

  Petruţ, citeşte spamul !

 • 25

  Half-time: tajik free-kick stroke, the green 1-0 down adidas nmd xr1 adidasnmdxr1.us../

 • 26

  Barcelona poaching peg Manchester united 1 small method model and name the wizards to dig the premier league lebron 14 shoes lebron-14.com../

Comentează

Pentru a aparea comentariul dvs direct pe site, trebuie sa va inregistrati, sau sa va logati daca aveti deja un cont.
Comentariile anonime vor intra in moderare


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari
Sunt ceea ce sunt, dar vreau sa fiu mai mult
» citeste biografia

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Ce fac prietenii tăi pe Pandoras

Ultimele comentarii

2012 2013 alegeri alex mazilu articol Artă bani barbati blog București campanie carte carti Chisinau cinema copii copil copilarie critica dragoste educatie familie Fashion femei femeie fericire film filme fotografie Franta frumusete imaginaţie inspirat instantanee interviu iubire Job lansare libertate literatura mare Mirela Retegan Moldova munca muzică oameni o fraza online o poza parinti parlament pasiune Paste Pdl plagiat politică post poveste poze psd publicitate razboi reclama revista români România sanatate scandal soare spectacol spot suflet timp top TV umor vara Very Happy Victor Ponta violenta

© 2010 - 2013 pandoras.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!