RSS Feed

Bangkok: Piața plutitoare

vezi toate articolele de
12 Sep 2012 la 15:27 22 comentarii 1332 vizualizari.

În timpul șederii noastre la Bangkok din martie 2011, am făcut o excursie de o zi în timpul căreia am văzut o mulțime de locuri și lucruri interesante. Azi vă povestesc în special despre unul dintre ele: Floating Market (piața plutitoare), aflată în apropierea capitalei tailandeze.

Dis de dimineață suntem preluați de la hotel de către un minivan cu șofer și ghid. Căldură mare, neicușorule, căldură foaaarte mare, dar suntem deja obișnuiți si nu ne displace. În mașină e frig. Ca mai peste tot în Asia, aerul condiționat este dat la maxim (de fapt este dat la minim, dacă e sa fim corecți), în semn de bunăstare și pentru că ei par a fi înnebuniți după răcoare. Afară sunt cam 34 de grade, înăuntru maxim 18. După vreo trei încercări eșuate de a convinge șoferul că nu ne este cald și după ce începe să ne audă dinții clănțănind, se îndură în sfârșit să ridice puțin temperatura. Nu mult. O setează la vreo 21 de grade, ca nu cumva să nădușim. Ne mai dezghețăm nițel și renunțăm să mai încercăm să îl convingem, misiunea părând a fi imposibilă, așa că ne mutăm atenția asupra drumului.

În stilul caracteristic acestui gen de excursii, înainte de a ajunge la obiectivele principale, se fac mai multe opriri la diverse puncte de ‘atracție’. Noi bănuim, dar nu suntem siguri, că șoferii și ghizii sunt înțeleși cu proprietarii locurilor respective și că beneficiază de o cotă parte din câștigurile acestora din urmă. Probabil că suntem naivi.

Am făcut o astfel de oprire la o ‘fabrică’ de zahăr de nucă de cocos (coconut sugar). În Tailanda se cultivă și se prelucrează foarte multă nucă de cocos.

Coconut sugar. Foto: ©Slowaholic (AncaN)

O a doua vizită a fost la o fermă de orhidee:

Fermă de orhidee. Plantele sunt așezate la înălțime, cu 'rădăcinile' libere, pentru a putea absorbi umezeala degajată de șanțurile cu apă de dedesubt.Foto: ©Slowaholic (AncaN)

După fiecare oprire ajungem înapoi la mașină cu niscaiva cumpărături (ce surpriză!…) și suntem întâmpinați de ghidul nostru foarte amabil cu apă rece și cold towels (prosopele umede parfumate ținute în frigider) pe care le ador și care deși sunt un lucru neînsemnat, pe mine mă fac foarte fericită. :) De fiecare dată îmi promit că voi pune și eu vara la frigider prosopele umede parfumate, frumos rulate. Mi-am cumparat și uleiuri esențiale cu arome variate pentru a obține acel efect “wow” (cum scrie prin reviste) de la soțul meu sau de la eventuali oaspeți răpuși de caniculă. Sticluțele mele frumoase și îmbietoare zac și acum pe raftul de la baie cu capacele sigilate.  :( Nu știu cum se face, dar când ești în concediu totul pare mai frumos și ai ochi să observi o grămadă de nimicuri minunate, iar când te întorci acasă îți piere entuziasmul.

Într-un final ajungem la piața plutitoare. De fapt ajungem la un ponton de unde luăm o barcă cu motor care ne duce cu viteză pe canale la floating market. În interiorul pieței se merge cu bărci fără motor, manevrate și împinse cu ajutorul unui instrument care e un soi de combinație între o vâslă și o prăjină.

Cu viteză spre piața plutitoare. Foto: ©Slowaholic (AncaN)

Locuințe pe apă, în drumul spre piața plutitoare. Foto: ©Slowaholic (AncaN)

La piața plutitoare. Foto: ©Slowaholic (AncaN)

Piața plutitoare (Floating market). Foto: ©Slowaholic (AncaN)

Foto: ©Slowaholic (AncaN)

Doamna aceasta ne-a dus cu barca pe canale prin piață. Nu-i așa că are un zâmbet minunat? Foto: ©Slowaholic (AncaN)

Celebrele genți false omniprezente în Tailanda atât pe rafturile magazinelor/tarabelor/bărcilor șamd, cât și pe umărul/brațul doamnelor/domnilor care ar dori să fie doamne, etc. Foto: ©Slowaholic (AncaN)

Foto: ©Slowaholic (AncaN)

Faceți poze cu șarpele de la piață, care a mâncat-o pe maimuța de la plajă. Foto: ©Slowaholic (AncaN)

Există și tarabe minuscule în cele mai neașteptate locuri. Aici spațiul e valorificat la maxim. Fotografia aceasta e făcută de la un fel de balcon de unde poți cumpăra de la 'tarabele suspendate'. Foto: ©Slowaholic (AncaN)

Încântați după așa o experiență inedită, ne întoarcem agale la minivan. Înca un prosop rece pe cap și la tigri cu noi! Da, serios, la tigri. Sperăm noi că nu pe post de mâncare pentru ei. :)

Slowaholic

Urmăreşte-ne pe Facebook şi pe Twitter
 22 comments

Comentează

Pentru a aparea comentariul dvs direct pe site, trebuie sa va inregistrati, sau sa va logati daca aveti deja un cont.
Comentariile anonime vor intra in moderare


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari pagina personala
Eu sunt Anca. M-am născut și am crescut în București, unde locuiesc în contiuare și de unde se întâmplă deseori să îmi iau zborul spre alte destinații. Îmi iubesc la nebunie fiul, soțul și părinții. Îl ador pe labradorul meu negru care mă face să zâmbesc în fiecare zi. Am un job unde trudesc zi de zi, iar în timpul liber scriu. Numele blogului meu, Slowaholic, nu înseamnă să fii încet, ci să te bucuri pe îndelete de tot ce e bun și frumos. It’s not about BEING slow, it’s about TAKING IT SLOWLY, sau după cum concluziona o bună prietenă, ideea principală ar fi: „Take time to takenotice” (Acordă-ți timp să iei aminte).
» citeste biografia

Cele mai recente

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Ce fac prietenii tăi pe Pandoras

Ultimele comentarii

2012 2013 alegeri alex mazilu articol Artă bani barbati blog București campanie carte carti Chisinau cinema copii copil copilarie critica dragoste educatie familie Fashion femei femeie fericire film filme fotografie Franta frumusete imaginaţie inspirat instantanee interviu iubire Job lansare libertate literatura mare Mirela Retegan Moldova munca muzică oameni o fraza online o poza parinti parlament pasiune Paste Pdl plagiat politică post poveste poze psd publicitate razboi reclama revista români România sanatate scandal soare spectacol spot suflet timp top TV umor vara Very Happy Victor Ponta violenta

© 2010 - 2013 pandoras.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!