RSS Feed

Aiureli de gravidă

vezi toate articolele de
17 Apr 2010 la 11:29 50 comentarii 1800 vizualizari.

Dacă tot e o modă să fii gravidă și mai toate vedetele pozează cu burta la vedere, am zis să le dedic și lor un articol. A fost inspirat din milioanele de temeri pe care le-am auzit de la femeile gravide, temeri pe care le consider normale, dar care pot duce la paranoia dacă îți ocupi gândul prea mult timp cu ele.

XX – femeie sanatoasă

XdX – femeie sanatoasă, dar purtatoare a genei daltonism

XdXd – femeie bolnavă de daltonism

XY – bărbat sanătos

XdY – bărbat bolnav de daltonism

Margaret stătea întinsă pe pat, respirând adânc și ritmic, cu mâinile şi privirea pe umflătura- i denivelată , care momentan întruchipa raţiunea ei de a trăi.

Faţa îi era brazdată de cearcăni movii, iar liniile pomenţilor nu se mai distingeau, lăsând în urmă doar o faţă rotundă și palidă. De jumătate de oră nu avea stare : ba işi rodea unghiile, ba işi pocnea degetele , număra până la 10 şi relua iar şi iar întregul ciclu… în creierul ei sunând aceeași idee : Dacă sunt purtătoarea genei pentru daltonism? Ea distingea roşu de verde, era sănătoasă. Verificase de cateva ori chiar înainte, ca să fie sigură , dar citise undeva că dacă avea gena XdX , daltonismul nu era vizibil. “Deci , gandea ea, există 50 % şanse sa fiu purtatoarea genei de daltonism, prin urmare 12,5 % şanse ca să am un baieţel bolnav de daltonism si 12,5 % şanse sa fie fată purtătoare de genă, care işi va pune aceleași probleme ca mine”.

Însă cel mai tare o îngrijora posibilitatea de 12,5 % de a avea un baiat bolnav şi i se umeziseră ochii , gândindu-se cum baiatul ei avea să aibă un Crăciun cenuşiu…sau putea să cumpere un brad albastru și să pună ghirlande argintii, dar aşa de tare ura brazii artificiali , iar cenuşiul nu era culoarea Crăciunului. Se gândea că poate ar trebui să îi ascundă existența acestor două culori. Dar apoi realiză că semaforul este împotriva daltoniştilor : dacă ar întreba-o de ce la semafor e tot timpul Cenuşiu – galben- Cenuşiu,şi de ce o dată trec maşinile şi o dată pietonii, n-ar fi ştiut ce să raspundă.

Acum începuse să plângă de-a binelea şi peste 5 minute era umflată de plâns: ” Fiul meu nu va putea conduce! ” .Peste încă vreo 5 minute, pentru că  în poziția în care stătea nu prea putea plânge, se aşeză la marginea patului, în fund  și continuă de unde rămase. La un moment dat privi în faţă și văzu Cenuşiu în fața ochilor. Nu se putea: SE ÎMBOLNĂVISE… la fel ca femeia aceea din House M.D., care credea  că are o anumită boală și apoi chiar ajunse să o aibă . Acum erau 25 % şanse să aibă un baiat bolnav și 25 % şanse să aibă o fată purtătoare de genă… şi dacă se gândea mai bine, mai exista și posibilitatea ca Jack să aibă daltonism şi să-i fi ascuns asta, pentru că atunci cand ea a cumparat perdelele roșii, Jack n-a spus decât ” Ce perdele frumoase ai ales? Ce culoare sunt exact? “ Şi ea ca o naivă răspunse : “Roşu caramiziu” …sigur o mințise… Posibilitățile de a avea copii bolnavi de daltonism creşteau tot mai mult şi peste multe ore de frământare a înțeles : SIGUR COPILUL EI AVEA SA FIE DALTONIST.

Notă : Fac apel la umorul şi puterea voastră de concentrare

Dicționar explicativ : daltonismul este simbolul tuturor temerilor legate de copil și venirea lui pe lume, nu doar al bolilor posibile.

Urmăreşte-ne pe Facebook şi pe Twitter
 


Etichete: ,


50 comments

Comentează

Pentru a aparea comentariul dvs direct pe site, trebuie sa va inregistrati, sau sa va logati daca aveti deja un cont.
Comentariile anonime vor intra in moderare


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari pagina personala urmareste-i pagina de Facebook
Născută în ’91 la Iaşi.
» citeste biografia

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Ce fac prietenii tăi pe Pandoras

Ultimele comentarii

2012 2013 alegeri alex mazilu articol Artă bani barbati blog București campanie carte carti Chisinau cinema copii copil copilarie critica dragoste educatie familie Fashion femei femeie fericire film filme fotografie Franta frumusete imaginaţie inspirat instantanee interviu iubire Job lansare libertate literatura mare Mirela Retegan Moldova munca muzică oameni o fraza online o poza parinti parlament pasiune Paste Pdl plagiat politică post poveste poze psd publicitate razboi reclama revista români România sanatate scandal soare spectacol spot suflet timp top TV umor vara Very Happy Victor Ponta violenta

© 2010 - 2013 pandoras.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!